Kuvataiteesta

Olga Melet-Pajuoja työskentelee tälläkin hetkellä kansalaisopiston kuvataidekurssien opettajana. 12 työvuoden aikana hän on pitänyt oppilaidensa kanssa 90 näyttelyä ja opettanut ainakin kahtasataa oppilasta.
– Minulle kansalaisopisto on tarjonnut mahdollisuuden paitsi työskentelyyn, myös kotoutumiseen ja kielen opiskeluun, hän kiittelee. Kun Olga muutti Pietarista Perhoon, hän työskenteli aluksi iltapäiväkerhossa Perhossa ja harmitteli, kun kuvataideopettajan koulutus menee hukkaan.

Olga Melet-Pajuoja on juurtunut Perhonjokilaaksoon opettamisen ja kuvataiteen kautta.

Tutustuttuaan kansalaisopistoon käsityökurssien kautta ja tehtyään itsekin vähän käsitöitä, hän tarjoutui opettamaan.
– Täällä on valtavasti lahjakkaita ihmisiä, joita on ollut ilo opettaa. Olemme pitäneet paljon näyttelyitä ja taiteen arvostus on noussut kovasti, hän pohtii.
Halsualla kuvataidekurssi on toteuttanut muun muassa seurakuntatalon valtavan seinämaalauksen, jonka Kaija Kalliokoski ja Reetta Kauppinen tekivät vuonna 2012.


Olga Melet-Pajuoja on huomannut myös, mikä merkitys terveydelle kansalaisopiston piireillä voi olla.
– Moni vakavasti sairastunut ihminen unohtaa kipunsa ja vaivansa hetkeksi, kun tulee piiriin maalaamaan. Toinen omaisensa menettänyt unohtaa hetkeksi surunsa ja leskeytensä, kun on toisten kanssa. Taidepiirissä solmitaan ystävyyssuhteita, jotka kantavat piirin loputtuakin, käydään yksinäisten luona ja juhlitaan synttäreitä yhdessä.
Olga Melet-Pajuoja kiittelee Perhon kuntaa siitä, että se on tarjonnut maalauspiirille omat tilat kunnantoimistolla. Niissä on hyvin valoa ja maalaustelineet ja muut tavarat saavat olla paikoillaan.
– Se on ihmisille tärkeää, hän sanoo.