Torvisoittokunta ja Peipponen-kuoro

  Juha Saari johti Vetelin nuorisopuhallinorkesteria 1980- ja -90-luvulla.

Vetelissä soittokuntatoimintaa on ollut jo 1950-luvulta lähtien. Soittimia oli hankittu musiikinystävien järjestämän lainan avulla. 

Varsinaista johtajaa ei ensin ollut ja kappaleitakin oli opeteltu itse. Kanttori Erkki Näreharju liittyi ryhmään Veteliin tultuaan. Soittokunta jatkoi toimintaansa ja sen johtajina toimivat myöhemmin Juhani Latvala, Juhani Näreharju, Matti Varila ja Lasse Huntus.

Kansalaisopisto otti soittokuntatoiminnan heti varhaisista vuosista siipiensä alle ja kansalaisopistonkin rahoilla hankittiin soittimia.

Juha Saari kokosi 1980-luvulla nuorista Vetelin nuorisopuhallinorkesterin, joka jatkoi soittokunnan toimintaa 1990-luvulle asti. 

Sittemmin paikkakunnalla on ollut seitsikkotoimintaa, jossa entiset soittokunnan jäsenet ovat soittaneet, mutta se ei ole enää ollut kansalaisopiston toimintaa.

Juha Saari veti 1980-luvulla kansanmusiikkiin painottunutta sekakuoro Peipposta kansalaisopiston kuorona. Ryhmän nimi tuli Marjatta Pulkkisen sanoittamasta, Toivo Saaren säveltämästä kappaleesta nimeltä Peipponen. 

Juha Saari